سامانه معاملات بورسی در شرایط پایدار/ سامانه بومی در مرحله تست
به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا) و به نقل از عصر مالی، روح الله دهقان ضمن بیان مطلب بالا تصریح کرد: بازار دوباره در حال رشد است به طوری که در یکی از روزهای هفته گذشته تعداد تراکنشهای بورس و فرابورس در مجموع به ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار معامله رسید که این میزان حتی در اوج بازار هم وجود نداشت؛ یعنی رکورد جدیدی که نیاز به ظرفیتهای جدید دارد.
مدیر عامل شرکت مدیریت فناوری بورس افزود: از ابتدای مرداد ماه تاکنون که حجم معاملات در بازار روند صعودی به خود گرفت در حال توسعه سیستم بودیم، چرا که پیش بینی ها حاکی از صعود مجدد بازار بود. همین امر، نیاز به ایجاد ظرفیتهای جدید داشت. طی چند وقت اخیر ظرفیتهای جدید هم در سیستم معاملات و هم پس از معاملات انجام شده که پاسخگوی تراکنشها است.
دهقان سایت TSETMC را سایت تولید داخل دانست و گفت: سامانه معاملات از یک شرکت خارجی خریداری و بخشهای عمده آن توسط تیم داخلی بازنویسی شد و اکنون ظرفیت آن افزایش یافته است. اما سایت TSETMC از ابتدا توسط همکاران شرکت مدیریت فناوری بورس نوشته شد که همواره با تغییراتی مانند بروز رسانی نرم افزاری و سخت افزاری برای پاسخگویی به فشارهای جدید همراه است.
وی با تاکید بر اینکه توسعه سامانه معاملات و سایت TSETMC متوقف نمیشود، اظهار کرد: توسعه زیر ساختها و بروز رسانی برای سامانه معاملات و سایت متوقف نمیشود و برنامههای زیادی برای افزایش ظرفیتها وجود دارد. امیدواریم مدیران سیاستگذار فرآیند توسعه فعالیت ما را تسهیل کنند و بتوانیم پاسخگوی حجم بالای معاملات باشیم، در دنیای فنی امکان افزایش ظرفیتها به گونهای که کاربران متوجه آن نشوند وجود دارد و طی ماه های اخیر روی این موضوع خیلی تمرکز بودیم.
این مدیر متخصص حوزه آی تی و بازار سرمایه درباره بومی سازی سامانه معاملات عنوان کرد: حدود ۳ سال است که برای بومی سازی سامانه معاملات شرکت فناوری با برخی گروههای دانشگاهی همکاری می کند و هنوز هم در حال انجام فرایند آن هستیم. از آنجایی که سامانه معاملات بورسی یکی از پیچیدهترین سامانهها در دنیا است باید ابعاد مختلف آن مورد آزمایش قرار بگیرد.
وی افزود: در حال حاضر تستهای فنی (ظرفیت، مدل انجام معاملات و ...) روی این سامانه انجام میشود و مرحله بعدی تستهای کسب و کار است یعنی افرادی که مسلط به حوزه بیزینس هستند سامانه را آزمایش میکنند تا بگویند این سامانه قابل بهره برداری است یا خیر، بنابراین نمیتوان زمان دقیقی برای اجرای سامانه اعلام کرد.